Loop Martial Arts > Lajit > MMA Mobile menu icon

MIXED MARTIAL ARTS

MMA eli Mixed Martial Arts on vapaaottelua, jossa on yhdistetty eri kamppailulajien tehokkaimpia tekniikoita. Se on täyskontaktilaji, jonka säännöt sallivat monipuolisten pysty- ja mattotekniikoiden käytön. Tavoitteena on voittaa ottelu käyttämällä iskuja sekä lyöntejä. Vapaaottelu soveltuu kaikille monipuolisesta ja vauhdikkaasta kamppailusta pitävälle aikuiselle ja nuorelle.

YLEISTÄ

Vapaaottelu on kamppailulajien kuningas, koska kamppailua rajoittavat säännöt on karsittu minimiin. Nykyaikaista vapaaottelua vastaava pankration oli ensimmäisiä olympialajeja antiikin aikaan, mutta uuden ajan olympialaisissa tätä lajia ei ole vielä valitettavasti nähty.

Vapaaottelusta käytetään useita nimiä, kuten shootfighting, ultimate fighting, shooto, mixfight, pancrase, freefight, vale tudo, NHB (no holds barred) ja cage fighting. Nämä kaikki tarkoittavat vapaaottelua lajina ja ne on syytä erottaa turnausten järjestäjistä, eli esimerkiksi Strikeforcesta ja maailmanlaajuisesti tunnetusta UFC:stä, Ultimate Fighting Championshipista. Lajia rajoittavat säännöt riippuvat aina turnauksen järjestäjistä.

Vapaaottelua voi harrastaa Hardknocks Training Centerillä ammattilaisohjaajien opetuksessa. Ohjaajamme ovat kokeneita vapaaottelijoita, joilla on arvomitaleja vapaaottelun lisäksi myös brasilialaisesta jujutsusta ja thainyrkkeilystä. Kaikki 16 vuotta täyttäneet ovat tervetulleita ryhmiimme kunto- ja tavoitetasoista riippumatta. Aiempaa urheilutaustaa ei tarvita! Lajin monipuolisuutensa vuoksi MMA on brasilialaisen jujutsun tapaan erittäin tehokasta urheilua.

Lajiin pääsee mukaan käymällä peruskurssi, jossa harjoitellaan turvallisesti pystyottelun, alasvientien ja mattokamppailun perusteita. Perusteiden ollessa hallussa, harjoittelija voi siirtyä jatkoryhmään.

PERUSKURSSI

Peruskurssi kestää kahdeksan viikkoa, alussa varusteeksi riittävät shortsit tai verkkarit ja t-paita. Kurssin puolivälissä olisi hyvä hankkia nyrkkeilyhanskat. Saliltamme voi ostaa kaikki tarvittavat harjoitusvälineet.

Vapaaottelun peruskurssilaisille suositellaan käymistä myös BJJ- ja no-gi-harjoituksissa. Turvallisuussyistä kynnet on pidettävä lyhyinä ja korut on poistettava harjoittelun ajaksi. Treeneissä käytetään vain puhtaita vaatteita sekä jalat ja kädet on pestävä ennen tatamille tuloa.

Peruskurssille ilmoittaudutaan salilla ennen treenin alkua tai vaihtoehtoisesti alla olevalla lomakkeella. Kurssille voi tulla mukaan kahden ensimmäisen viikon aikana peruskurssin alkamisesta, mikäli tilaa riittää ja olet vähintään 16-vuotias. Peruskurssille voi tulla myös kesken kurssin, kunhan olet ensin saliin yhteydessä. Tulethan ensimmäisiin harjoituksiisi 10–15 min etuajassa, jotta ehdimme ottaa henkilötietosi ylös.

Ilmottaudu peruskurssille

HARJOITTELURYHMÄT

Peruskurssin suorittaneille harrastajille on tarjolla lukkopainin lisäksi sparrittomia pystytekniikka- ja välineharjoittelutreenejä. Vapaaottelutekniikkatunnit sisältävät sparria.